Tofucznica z cebulką i koperkiem - jajecznica z tofu

Martyna
Śniadania
06.09.2019 19:50
Tofucznica z cebulką i koperkiem - jajecznica z tofu

Składniki: – 2-3 cebule – 200g tofu naturalnego – pół pęczka koperku – 6 łyżek mleka sojowego – 2 łyżki oleju – 2 łyżeczki płatków drożdżowych – 1/3 łyżeczki papryki słodkiej – 1/3 łyżeczki curry – 1/3 łyżeczki czarnej soli (kala namak) – szczypta papryki ostrej – sól, pieprz Cebulę obieramy i kroimy w większą kostkę, podsmażamy na oleju. By tofucznica była bliższa tradycyjnej jajecznicy należy sięgnąć po czarną sól (kala namak), która nadaje jajecznego posmaku oraz po płatki drożdżowe, nadające głębokiego, serowego aromatu. Kiedy tofu wchłonie mleko dodajemy połowę koperku, mieszamy i nakładamy na talerze lub kromki chleba. Do cebuli dodajemy tofu i mieszamy (tofu musi zmięknąć i lekko przypiec). Tofu odsączamy i w miseczce rozgniatamy za pomocą widelca.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/tofucznica-cebulka-koperkiem-jajecznica-tofu/