Domowy sorbet truskawkowy

Joanna

Fit

29.08.2019 22:17

Domowy sorbet truskawkowy

Składniki jakie będą nam potrzebne: – ¾ szklanki cukru brązowego – ¾ szklanki wody – 4 łyżki soku z cytryny – 1 kg mrożonych truskawek – 1 łyżka mąki kukurydzianej Wodę wlewamy do garnka i dodajemy cukier, cały czas mieszamy, aby cukier się nam rozpuścił. Super zdrowa alternatywa dla lodów, są zdrowsze, mają dużo mniej kalorii niż lody zakupione w sklepie, sorbety posiadają mniej cukru i zero syropu glukozowo-fruktozowego, który znajduje się w lodach zakupionych w sklepie. Lody sorbetowe to znakomity, lekkostrawny deser, idealny dla nas i dla naszych dzieci, które przecież uwielbiają lody. Niebawem więcej wspaniałych przepisów na lody i sorbety, które śmiało wykonamy w domu! W tym okresie mamy dostęp do świeżych owoców, które śmiało możemy wykorzystać sporządzenia domowych deserów. Następnie wsypujemy je do blendera bądź robota kuchennego i miksujemy do uzyskania gładkiej masy truskawkowej, sprawdzamy czy nie ma grudek. W ten prosty sposób mamy pyszny sorbet truskawkowy. Do zimnego syropu cukrowego dodajemy sok z cytryny. Pora wiosenna i letnia jest najlepsza do eksperymentowania z lodami i sorbetami.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zdrowystyljoanny.pl/domowy-sorbet-truskawkowy/