Ten brzoskwiniowy sorbet w przeciwieństwie do mrożonego jogurtu brzoskwiniowego nie zawiera nabiału, więc jeśli są tu osoby co nie tolerują laktozy lub po prostu unikają nabiału ze względu na kalorie lub inne przyczyny, sorbet brzoskwiniowy jest najlepszym rozwiązaniem. SORBET BRZOSKWINIOWY! Składniki jakie będą nam potrzebne: – 800 g dojrzałych lub mrożonych brzoskwiń – 200 g erytrytolu – 1 łyżka soku z cytryny Kawałki brzoskwini wkładamy do malaksera, dodajemy erytrytol. A w nagrodę otrzymamy lekki, orzeźwiający deser, który jest gotowy w mgnieniu oka! Brzoskwinie są słodkie, soczyste, delikatne aksamitne, o wspaniałym kolorze zachęcają do zjedzenia. Ten prosty sorbet nie zawiera rafinowanego cukru, tylko soczyste brzoskwinie, erytrytol i sok z cytryny – to wszystko, czego potrzebujemy do wykonania letniego, idealnego deseru! Potas występujący w cytrynie pomaga w walce z nadciśnieniem, miażdżycą i zmniejsza ryzyko zawałów serca i udarów. Znajdziemy w niej sporo rutyny, która zapobiega utracie witaminy C z organizmu i uszczelnia nasze naczynia krwionośne. Duża zawartość selenu w brzoskwini sprawia, że może być naturalną ochroną przed nowotworem, tylko trzeba ją systematycznie jeść. Są ratunkiem dla osób cierpiących na zaparcia, ponieważ zawierają sporo błonnika i mają lekkie właściwości przeczyszczające i moczopędne. Pomaga w walce z trądzikiem i może opóźniać powstawanie zmarszczek. Cytryna każdy z nas wie jakie ogromne korzyści zapewnia nam spożywanie tego owocu. Sorbet jest jednym z najlepszych deserów jakie możemy zrobi! Zalecane są dla osób z wysokim cholesterolem i nadciśnieniem. Możemy używać świeżych brzoskwiń jeśli mamy taką opcję jeśli nie to mrożone też są dobre. Brzoskwinie poprawiają nasza odporność, dodają energii, dlatego zalecane są dla sportowców i osób prowadzących aktywny tryb życia. Sok z cytryny przyczynia się do poprawy funkcjonowania wątroby.