OMLET BISZKOPTOWY Z JOGURTEM SKYR I JEŻYNAMI

Beata
Śniadania
30.08.2019 11:23
OMLET BISZKOPTOWY Z JOGURTEM SKYR I JEŻYNAMI

3. Na patelni rozgrzewamy odrobinkę masła lub oleju (ja smażyłam na oleju) za pomocą pędzelka rozsmarowałam go też po bokach patelni i było mi łatwiej omleta przewrócić bo do boków nie przywarł. 2. Na samym końcu dodajemy mąkę i mieszamy drewnianą łyżką lub miksujemy na najniższych obrotach miksera, tylko do połączenia się składników. Składniki na 1 omlet: - 2 jajka M - 1,5 łyżki mąki pszennej - 1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego - szczypta proszku do pieczenia - masło klarowane lub olej rzepakowy do smażenia Jajka powinny dwukrotnie zwiększyć swoją objętość i być puszyste, wtedy dodajemy miód, proszek do pieczenia i już na mniejszych obrotach miksujemy. Jak na wierzchu zaczną pojawiać się bąbelki to wtedy możemy omleta delikatnie przewrócić i podsmażyć z drugiej strony. 5. Na usmażone omlety dajemy jogurt, ziarenka, owoce, co kto lubi :-)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2019/08/omlet-biszkoptowy-z-jogurtem-skyr-i.html