Dżem z dyni

Joanna
Przetwory
29.08.2019 8:50
Dżem z dyni

Składniki jakie będą nam potrzebne: – 1 kg dyni obranej i bez pestek – sok z cytryny – 200 g cukru – 1 łyżeczka startego imbiru Dynię obieramy ze skórki i pozbywamy się gniazda nasiennego. Dżem możemy używać do ciast, ciasteczek, tart albo zrobić sobie najprostszą kanapkę z masłem i z dżemem z dyni na śniadanie! Puree z dyni umieszczamy w garnku, dodajemy sok z cytryny, cukier i starty imbir. Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock Dżem z dyni. Jedzenie dyni możne zapobiegać rozwojowi nowotworu, dzięki zawartości bet-karotenu, który hamuje procesy oksydacyjne. Dżem z dyni. Czy kiedykolwiek próbowaliście dżemu z dyni? Następnie kroimy ją w kostkę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy 30 minut bądź do miękkości. Włączamy gaz i od momentu zagotowania się wody, gotujemy słoiki przez 15 minut. Ma mało kalorii, więc możemy ją jeść śmiało jeśli jesteśmy na diecie. Witaminy jakie znajdziemy w dyni to: A, B1, B2, B3, B6, C, E, K, kwas foliowy. Gotujemy na małym ogniu przez około 30 minut. Jest to najlepszy dżem, który możemy zrobić jesienią! Ten dżem okazał się strzałem w dziesiątkę. Dynia jest warzywem bogatym w witaminy i składniki mineralne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zdrowystyljoanny.pl/dzem-z-dyni/