Grzany cydr

Joanna
Fit
01.10.2019 11:41
Grzany cydr

Składniki jakich będziemy potrzebować: – ½ zielonego jabłka – 1 litr cydru – 2 kawałki kory cynamonu – 1 łyżka goździków – 2 gwiazdki anyżu – 5 łyżek cukru brązowego Gdy cukier zacznie się lekko dymić i będzie miał kolor brązowy, nie czarny, wlewamy wtedy nasz cydr, bardzo powoli ponieważ będzie pryskać. Choć cydr smakuje dobrze sam, bez dodatków, czasami jest dobrze pokombinować i połączyć kilka składników, aby wyszło nam coś wybornego. Cydr to inaczej jabłecznik, napój alkoholowy, który powstaje z przefermentowanego soku z dojrzałych jabłek. Zawarty w cydrze potas korzystnie wpływa na na nasz układ mięśniowy i nerwowy. Stawiamy garnek na średnim ogniu i czekamy, aż cukier się skarmelizuj, nie mieszamy. Podgrzewamy na średnim ogniu do momentu aż napój będzie gorący. Pamiętajmy, że cydr jest napojem alkoholowym i trzeba go pić z umiarem! Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock Grzany cydr. Posiada właściwości wspomagające wydzielanie soków trawiennych i pozytywnie wpływa na trawienie. Cydr posiada właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne, zapobiega miażdżycy i chorobom serca. Grzany cydr jest bardzo pyszny, a aromat zachęcający do kosztowania.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zdrowystyljoanny.pl/grzany-cydr/