Domowe lody czekoladowe

Joanna

Desery

29.08.2019 22:09

Domowe lody czekoladowe

Składniki jakie będą nam potrzebne: – 4 banany – 1 szklanka musu kokosowego – 1 szklanka mleka migdałowego – ½ szklanki gorzkiej czekolady – ¼ szklanki prawdziwego kakao – czekoladowe chipsy do posypania Banany, mus kokosowy, kakao łączymy za pomocą blendera ręcznego, aż będą gładkie. Składniki jakie znajdziemy w gorzkiej czekoladzie: niacyna – dzięki niej uwalniana jest energia zawarta w pokarmie, flawonoidy – podnosi odporność naszego organizmu i reguluje skurcze mięśni, teobromina – działa jak środek moczopędny, pobudza organizm, fenyloetyloamina -są to endorfiny, poprawiają nasz nastrój. Składniki mineralne jakie znajdziemy w kakao: fosfor, magnez, chrom, cynk, potas, sód, wapń, żelazo, Witaminy wchodzące w skład kakao: A, B1, B2, B3, B6, E, K, kwas foliowy. węglowodany – dostarczają nam energię, magnez – niski poziom magnezu powoduje szybsze męczenie się naszego organizmu. Witamina E występująca w mleku jest silnym przeciwutleniaczem, który zwalcza wolne rodniki, wspiera również układ odpornościowy i dba o młody wygląd. Łatwy przepis na lody czekoladowe powinien być podstawą dla każdego kto chce zrobić domowe mrożone desery! Magnez jest ważny dla działania układu nerwowego, wspomaga koncentrację Pomagają w chorobie wrzodowej. Banan jest bardzo lubianym i zdrowym owocem, w jego składzie możemy znaleźć wiele składników mineralnych i witamin. Kakao jest bogate w przeciwutleniacze, które zapobiegają wielu chorobom. Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock Domowe lody czekoladowe. Te lody czekoladowe są przeznaczone dla prawdziwych zagorzałych miłośników czekolady. Lody są bez cukru, cudowną słodycz lodów daje nam banan. Składniki mineralne to: sód, cynk, żelazo, potas, fosfor, wapń, selen, magnez. Substancje zawarte w kakao uspokajają, poprawiają humor, zwiększają popęd seksualny. Składniki mineralne to: fosfor, wapń, magnez, potas, sód, cynk,żelazo. Banany zalecane są dla osób, które intensywnie ćwiczą lub mają duży wysiłek umysłowy. Mleko migdałowe ma charakterystyczny lekko orzechowy posmak, dlatego świetnie nadaje się do porannej owsianki lub kawki. Gorzka czekolada ma wykwintny, cierpki smak i wspaniale wpływa na poprawę naszego humoru.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zdrowystyljoanny.pl/domowe-lody-czekoladowe/