Składniki jakie będą nam potrzebne: – 3 jajka – 1 łyżka mleka owsianego – 1 łyżka erytrytolu – 10 g masła klarownego – świeże owoce lub domowy dżem do wypełnienia Żółtka oddzielamy od białek. Na nasze szczęście ten pogląd się zmienił i dietetycy są zgodni, że jajko posiada wiele wartości odżywczych i warto je jeść. Mleko z płatków owsianych posiada właściwości hamujące rozwój komórek nowotworowych, jest antybakteryjne, zapobiega udarom i chorobom serca, także obniża poziom cholesterolu. Duża zawartość żelaza znajdująca się w mleku pomocna jest przy leczeniu anemii. Składniki odżywcze zawarte w jajku wpływają na prawidłowe funkcjonowanie organizmu i przyczyniają do dobrego stanu zdrowia. Ten słodki omlet z owocami to jedno z szybkich śniadań. Gdy spód się podpiecze delikatnie przekręcamy omlet na drugą stronę. Omlet na słodko z owocami. Omlet na słodko z owocami. Jajka do niedawna sądzono, że jajka są niezbyt zdrowe i nie powinno się ich często spożywać. Mleko owsiane charakteryzuje się delikatnym smakiem o wodnistej konsystencji, jednak jest bardzo sycące. Gotowy omlet przekładamy na talerz i dodajemy dżem lub świeże owoce. Omlet z obfitym nadzieniem z owoców smakuje wybornie. Zawarta w jajku luteina ma wpływ na poprawę naszego widzenia. Jajka są źródłem pełnowartościowego białka, które jest łatwo przyswajalne przez nasz organizm. Łagodna kremowość jajek doskonale łączy się ze świeżymi owocami lub domowym dżemem.