Składniki: – 3 kg ogórków – 750 g cukru – 1,5 szklanki octu – 5 łyżek soli – 1 łyżka chili – 8 łyżek oleju – 1 główka czosnku Ogórki kroimy w plastry i zasypujemy solą i odstawiamy na 6 godzin. Po 6 godzinach odlewamy wodę z ogórków i dodajemy chili, czosnek pokrojony w plasterki i olej lekko podgrzany. Łączymy wszystkie składniki i odstawiamy na kolejne 12 godzin, po upływie tegoczasu wkładamy ogórki do słoików, zakręcamy i odstawiamy do spiżarni. Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock Ogórki z chili. Sałatka z ogórków i chili jest wyśmienita, fakt troszkę ostra, ale smakuje wyjątkowo. Cukier zagotowujemy z octem, odstawiamy do ostygnięcia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.zdrowystyljoanny.pl/ogorki-z-chili/