Składniki jakie będą nam potrzebne: – 2 szklanki mąki migdałowej – 3 pełne łyżki masła orzechowego – 3 łyżki syropu klonowego – ¼ łyżeczki sody oczyszczonej – szczypta soli – odrobina mleka kokosowego – 1 słoik dowolnego dżemu Do miski wsypujemy mąkę migdałową, sodę oczyszczoną i sól. Foremki upieczone wyciągamy z piekarnika wypełniamy dżemem i przykrywamy gwiazdką i ponownie umieszczamy w piekarniku na kolejne 10 minut. Ale świąteczne babeczki czy muffinki są często pomijane – ale nie powinny, szczególnie jeśli lubimy kreatywność w kuchni. Z ¾ ciasta wykonujemy spód do naszych babeczek ( ciastem wykładamy spód i boki foremki na babeczki ). Świąteczne babeczki wykonane z masła orzechowego, wypełnione smacznym dżemem domowym i przyozdobione gwiazdką. Masło orzechowe zrobione jest z orzeszków ziemnych, które są skarbnicą kwasów oleinowych, które obniżają poziom cholesterol we krwi. Każdy ma swój ulubiony deser świąteczny: może to być świąteczny przepis na świąteczne ciasteczka, pierniki, ciasto makowe. Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock Świąteczne babeczki. Prostota i łatwość zrobienia tych babeczek sprawia, że mogą stać się naszym ulubionym deserem na te święta. W międzyczasie jak ciasto się piecze to wycinamy gwiazdki z pozostałego ciasta. Babeczki możemy posypać wiórkami kokosowymi aby wyglądały na pokryte śniegiem. Na patelni roztapiamy masło orzechowe razem z syropem klonowym. Przestudzone masło z syropem dodajemy do mąki i dolewamy mleka kokosowego po łyżeczce. Babeczki które pięknie się prezentują wśród świątecznych wypieków. Uformowane foremki zapiekamy w piekarniku przez 8- 10 minut.