Płatki owsiane z bananem i jabłkiem

Joanna

Śniadania

28.08.2019 12:01

Płatki owsiane z bananem i jabłkiem

Składniki jakie będą nam potrzebne: – 4 łyżki płatków owsianych – ½ szklanki jogurtu naturalnego – 1 banana – ½ jabłka – odrobina miodu – cynamon do posypania Płatki wsypujemy do miseczki i zalewamy gorącą wodą – tyle by były przykryte. W płatkach owsianych występuje również błonnik oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), których organizm nie jest w stanie sam wytworzyć. W swoim składzie posiada również bardzo cenne minerały: wapń, sód, cynk, magnez, fosfor, żelazo, potas i błonnik. Obecna w jabłku witamina C i flawonoidy zwalczają w organizmie wolne rodniki, które są sprawcą wielu chorób. Banan jest bardzo lubianym i zdrowym owocem, w jego składzie możemy znaleźć wiele składników mineralnych i witamin. Jabłko jest bogate w takie witaminy jak: C, A, E, K, B6, kwas foliowy, tiamina, niacyna. Magnez jest ważny dla działania układu nerwowego, wspomaga koncentrację Pomagają w chorobie wrzodowej. są doskonałym produktem dla osób, które są na diecie. Prosty sposób na przygotowanie śniadania sobie i dzieciom, owsianka gotowa w zaledwie kilka minut. Płatki owsiane są doskonałym pożywieniem z dodatkiem owoców tworzą smaczne i pożywne śniadanie. Banany zalecane są dla osób, które intensywnie ćwiczą lub mają duży wysiłek umysłowy. Witaminy jakie znajdziemy w płatkach owsianych: Składniki mineralne to: fosfor, wapń, magnez, potas, sód, cynk,żelazo. Wierzch dekorujemy pokrojonymi w plasterki bananem i jabłkiem. Owsianka jest smaczna, bez glutenu, bez rafinowanego cukru smakuje wyśmienicie!

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zdrowystyljoanny.pl/platki-owsiane-z-bananem-i-jablkiem/