Budyń jaglany z truskawkami

Katarzyna
Desery
26.08.2019 17:22
Budyń jaglany z truskawkami

Przygotowanie: 10 minut Koszt: tanie Składniki na 2 porcje: 120 g kaszy jaglanej 1 szklanka mleka (lub wody/napoju) 300 g truskawek 100 g twarogu chudego 2 łyżki wiórków kokosowych dosłodzić wedle uznania Przygotowanie: link . Polecam rady jak ugotować kaszę Do ugotowanej kaszy i lekko przestudzonej dodajemy truskawki pokrojone na pół, twaróg, dosładzamy wedle uznania i blendujemy na gładki mus. W słonych wersjach sama czy z sosem, a nawet zapiekana zawsze smakuje idealnie, a jeśli chodzi o słodkie przepisy, to też znajdzie swoje zastosowanie w wielu smakołykach. Ostatnio podzieliłam się z Wami przepisem na ciasto bez pieczenia, gdzie podstawą była właśnie kasza jaglana. Kaszę również często wykorzystuje do mniejszych deserów i dzisiaj chciałam się z Wami podzielić jednym z nich. Wybornie smakuje w daniach na słodko, jak i na słono. Korzystając z letnich temperatur i świeżych owoców, wykonałam budyń w wersji z truskawkami. Zapraszam również po przepisy na inne wykorzystanie kaszy jaglanej:

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2019/08/budyn-jaglany-z-truskawkami.html