Pamiętaj o kilku tylko o kilku rzeczach, a będą najlepsze na świecie: wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową, ciasto powinno być dobrze wyrobione - gładkie i lśniące, pozwól ciastu i drożdżówkom dobrze wyrosnąć, a po pierwszym wyrastaniu wyrób je krótko, ale energicznie, by pozbyć się nadmiaru dwutlenku węgla wytworzonego przez drożdże, piekarnik dobrze nagrzej przed wstawieniem do niego drożdżówek. Można je upiec ze świeżymi lub mrożonymi śliwkami (przed nałożeniem na bułeczki mrożone śliwki trzeba rozmrozić i ewentualnie odsączyć z soku). Okej, jeśli lubisz drożdżowe z kawą lub herbatą, wybierz swój ulubiony napój :) Nie sądzę :) To przepyszny, domowy, tradycyjny wypiek, który wszystkim będzie smakować, przypominając czasy beztroskiego dzieciństwa i babcinych wypieków. Te bułeczki drożdżowe ze śliwkami są łatwe i stosunkowo szybkie do upieczenia. No jasne, że najlepiej smakują jeszcze lekko ciepłe, koniecznie z kubkiem zimnego mleka.