Ciastka ryżowe ze śliwką

Katarzyna
Desery
19.08.2018 11:14
Ciastka ryżowe ze śliwką

▪ pół łyżeczki cynamonu ▪ ok. 500 g śliwek bez pestek ▪ 2 łyżki miodu Przygotowanie: 1. Ryż gotujemy i go ugotowanego, ale jeszcze gorącego dodajemy olej kokosowy, aby się rozpuścił. Przygotowanie: 30 minut Pieczenie: 40 minut Pieczenie: 40 minut Koszt: TanieZapewne nie wiele osób spotkało się z odmianą ciastek z dodatkiem ryżu. Dopiero wpadłam na ten pomysł pisząc artykuł, także spodziewajcie się, że właśnie taki przepis znajdzie się niedługo na mojej stronie. Wartość odżywcza 1 ciastka: 70 kcal B 1 g W 13 g T 3g Składniki: (ok 24 szt.) Na wykończenie posyłam je cukrem pudrem (w moim przypadku zmielonym słodzikiem), ale dla większych łasuchów, można je dodatkowo oblać czekoladą z wierzchu. Mieszamy i ostawiamy do ostygnięcia. 2. Śliwki blendujemy na mus, tylko żeby nie przesadzić i nie zrobił się zbyt lejący. Są miękkie i nie pozostawiają okruchów, dzięki czemu łatwiej można je zjeść w ukryciu, nie pozostawiając po sobie śladu. Ciastka ryżowe ze śliwką Miękkie i nie za słodkie ciasteczka z dodatkiem ryżu, bez jajek i w wersji bezglutenowej. Do większej miski wrzucamy ryż, przesianą mąkę, cynamon, miód i mieszamy łyżką (ja zrobiłam to ręcznie, wtedy mam pewność, że dobrze wszystko się połączyło). Pamiętajcie, aby przed ułożeniem ciastek na papierze do pieczenia, spryskać go lub rozsmarować delikatnie tłuszczem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2018/08/ciastka-ryzowe-ze-sliwka.html