Jagodowe muffinki

Ewa
Desery
31.07.2019 8:37
Jagodowe muffinki

mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki cukru 1 op. cukru wanilinowego 1 jajko 1 szkl. mleka w temp. pokojowej 1/2 szkl. oleju 1/2 – 2/3 szkl. Jeśli nie, zachęcam do nadrobienia zaległości i wspólne pieczenie ze smakinatalerzu.pl 🙂 Muffinki podałam razem z kruszonką. Tym bardziej, że do końca nie byłam pewna co chcę otrzymać i kilka muffinek zostawiłam solo, bez kruszonki. napiszę tylko, że smakowały im bardzo 😉 🙂 😀 2 szkl. Masło na kruszonkę umieszczamy w garnuszku i roztapiamy na średnim ogniu. W drugiej misce łączymy składniki mokre – mleko, olej oraz jajko. Nie wykorzystałam jej całej, bo wyszło jej więcej niż przypuszczałam…. Gorącym zalewamy wymieszaną w osobnym naczyniu mąkę z cukrem. Piekliście już muffinki z jagodami w tym sezonie? Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25-35 minut (do zrumienienia).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/07/31/jagodowe-muffinki/