Śledzie w sosie śmietanowo-musztardowym

Anna
Obiad
29.07.2019 20:48
Śledzie w sosie śmietanowo-musztardowym

Składniki: 4 płaty śledziowe w oleju 2 łyżeczki majonezu 4 łyżeczki musztardy francuskiej 200 g gęstej śmietany 1 czerwona cebula Pęczek szczypiorku 2 łyżki soku z cytryny Świeżo mielony pieprz 1 jabłko Opis Śledzie w sosie śmietanowo-musztardowym: Śledzie w sosie śmietanowo-musztardowym z dodatkiem cebuli to bez wątpienia najlepsza odmiana wśród śledzi. Następnie filety śledziowe wyjmujemy z oleju i kroimy w paki lub większą kostkę. Sposób przygotowania: Na początku jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne oraz kroimy w kostkę. Śledzie z sosem odstawiamy do lodówki na na kilka godzin aż smaki się przegryzą. Skrapiamy je sokiem z cytryny (żeby nie zrobiło się sine). Nawet jeśli ktoś o kuchni i gotowaniu nie ma zielonego pojęcia, takimi śledziami może zaskoczyć rodzinę. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Są bogate w żelazo, cynk, miedź, fosfor i jod.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/sledzie-w-sosie-smietanowo-musztardowym/