😉 Galaretki truskawkowe z bitą śmietaną Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 1 zagłosowano ) SKŁADNIKI 1 galaretka truskawkowa (na 500 ml wody) 500 ml wrzątku kilka truskawek 250 ml śmietany kremówki 36% 1 łyżka cukru pudru PRZYGOTOWANIE Galaretkę rozprowadź we wrzątku i odstaw do wystudzenia. Galaretki truskawkowe z bitą śmietaną to świetny pomysł na ekspresowy deser, przy którym się nie napracujecie, a dodatkowo będzie zawsze wyglądał perfekcyjnie i świetnie smakował. Przed podaniem ubij schłodzoną kremówkę na sztywno i wyciśnij ją za pomocą rękawa cukierniczego lub szprycy na galaretki. ❤️Gdy byłem dzieciakiem, podczas sezonu na truskawki takie galaretki były typowym sposobem na zakończenie niedzielnego obiadu. Oprócz tego dużym plusem jest to, że nie trzeba odpalać piekarnika, aby jego przygotować, co w tak upalne dni jest zdecydowanie mocnym argumentem.