Pieczone bataty z pesto i serem feta

Kasia
Przekąski
12.06.2019 15:11
Pieczone bataty z pesto i serem feta

Składniki: - 2-3 bataty - opakowanie sera feta - owoc granata - oliwa z oliwek - sól,pieprz - garść rukoli - garść listków bazylii - garść orzeszków nerkowca (mogą być inne ) - 50 g sera parmezan - pół ząbka czosnku - sól,pieprz - 100 ml oliwy z oliwek Przygotowanie: Bataty obieramy ze skórki,kroimy na plastry ok 1 cm,układamy na blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia ,lekko skrapiamy oliwą ,posypujemy solą i pieprzem. Jak dla mnie sprawdzi się nie tylko do mięs z grilla bo jest pyszna po prostu jako przekąska,nawet na zimno.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2019/06/pieczone-bataty-z-pesto-i-serem-feta.html