Składniki (duża blacha 23 x 33 cm): 250 margaryny Palma 2 jajka (wielkość L) 2 żółtka 175 g cukru trzcinowego 100 g jogurtu naturalnego 400 g mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 500 g truskawek Margarynę zmiksować z jajkami, żółtkami i cukrem. Składniki na kruszonkę: 100 g margaryny Palma 150 g mąki pszennej 50 g cukru trzcinowego Wszystkie składniki wymieszać, rozcierając palcami do uzyskania kruszonki. Z umytych truskawek usunąć szypułki, pokroić w mniejsze kawałki, wyłożyć na ciasto i posypać kruszonką z poniższego przepisu. Przygotujecie je w kilka chwil, a po 30 minutach w piekarniku uraczy Was swoim smakiem, zapachem lata i wspomnieniami beztroskich wakacji z dzieciństwa : D Koniecznie wypróbujcie.