Przepisy na szybkie przekąski dostępne w Internecie to świetny sposób na to, by z niewielu składników, które zazwyczaj każdy ma w domu, przygotować danie zachwycające swym smakiem i wyglądem. Bekon, suszone śliwki i czekolada znajdują się niemal w każdym domu oraz są do kupienia w pobliskim sklepie, dlatego przygotowanie takiej przekąski jest szybkie i mało wymagające. Śliwki należy zawinąć w boczek, a następnie piec około 10 minut w temperaturze 180 st. Celsjusza. Ugotowaną ciecierzycę należy ułożyć na blaszce do pieczenia i piec przez kwadrans w temperaturze 170 st. Celsjusza. Idealna na seanse filmowe – chrupiąca ciecierzyca w czekoladzie Spontaniczna decyzja o oglądaniu filmu lub ulubionego serialu ze znajomymi? Choć połączenie go z czekoladą brzmi abstrakcyjnie i niecodziennie, to ten przysmak jest elementem wielu dań serwowanych w najlepszych restauracjach przez profesjonalnych i znanych kucharzy. Przepis na przygotowanie tej zaskakującej przekąski jest banalnie prosty i przede wszystkim szybki w wykonaniu. Boczek należy podsmażyć na patelni, a czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. W łatwy i szybki sposób możesz im zaserwować coś zupełnie zaskakującego niż dotychczas serwowane przekąski.