Pstrąg pieczony z trawą cytrynową wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 2 całe pstrągi 2 łyżki sok z cytryny 1/2 łyżki przyprawa do ryb sól (wg. uznania) 15-20 kawałków trawa cytrynowa 4 łyżki masła Polecam taki obiad na szybko, dodatkowo zjedzony na tarasie w ogrodzie, w towarzystwie sałatki ze świeżych warzyw, jest idealny. Na pstrągi ułożyłem kilka wiórków masła i kilka kawałków trawy cytrynowej, tak by masło z zewnątrz też przeszło jej smakiem. Pstrąg pieczony z trawą cytrynową to kolejna moja propozycja na podanie tej ryby w niebanalny sposób. Bardzo lubię jej używać do dań w mojej kuchni i jest wręcz nieodzownym elementem, który musi być w spiżarni, a jeśli się kończy, to jest panika. Mam jakąś fazę na pstrągi, wybaczcie ich mnogość na blogu, ale to pyszna rybka i warto ja przyrządzać. Łącznie: 40 min. Ilość porcji 2 osoby Kalorii na 100g 150 Pstrąg pieczony z trawą cytrynową