Składniki: na musli (na średni słoiczek:) szklanka płatków owsianych górskich garść orzechów laskowych garść migdałów garść pestek dyni garść nasion słonecznika garść wiórków kokosowych 5 suszonych daktyli (możesz pominąć) Nie dorzucałam też suszonych owoców (poza daktylami), bo co jak co, ale suszone owoce mogą pójść w bioderka, poza tym nie każdemu smakują. Ale spokojnie, możesz sobie to musli równie dobrze mieszać np. z jogurtem naturalnym i bananem, więc nudno nie będzie. Kefir jako fermentowany nabiał da nam fajne kultury bakterii, które dobrze nam zrobią na jelita (a podobno to one tak naprawdę trochę sterują mózgiem). dodatkowo: ok. 10 łyżek kefiru garść malin (mogą być mrożone) odrobina miodu lub syropu z agawy/klonowego Ponadto płatki nie zamienią się tak łatwo w breję, gdy zmieszasz je z kefirem. W przepisie podałam składniki na średni słoik musli.