Dość uniwersalna – myślę, że można podać ją i na rodzinnym przyjęciu i na kolację i zabrać na drugie śniadanie, a sezonie wakacyjnym może też stanowić samodzielny posiłek obiadowy. 1 kalafior 1 brokuł 1 duża pierś kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka posiekanej drobno natki pietruszki Gotujemy na półtwardo w wodzie z dodatkiem soli oraz cukru (ja gotowałam razem w bardzo dużym garnku. Różyczki brokuła, kalafiora, pierś kurczaka oraz kukurydzę umieszczamy w misce. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso, kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy majonez wymieszany z pietruszką, szczyptą oregano, solą i pieprzem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakinatalerzu.pl/2019/03/18/salatka-z-kalafiora-i-brokula-z-kurczakiem/