Ilość - 3 -4 osoby Składniki: 400 g mięsa mielonego wołowego 100 g boczku wędzonego (najlepiej surowego) 2 puszki pomidorów (jeśli używasz całych, rozdrobnij je po dodaniu na patelnię) duża marchewka 2 łodygi selera naciowego mała cebula pół szklanki wytrawnego czerwonego wina lub cherry chlust oliwy odrobina suszonego oregano (ewentualnie bazylii) Jeśli często zaglądasz na mojego bloga to wiesz, że ograniczam ilość składników w potrawach do minimum, ponadto staram się, aby danie było jak najbardziej proste i szybkie w przygotowaniu. Zachęcam jednak całym sercem, bo taki sos jest wybitnie smaczny, a z podanej przeze mnie ilości produktów upichcisz sos na ok. 3-4 porcje makaronu. Ja dzisiaj obżarłam się na obiad, wzięłam porcję na wynos do pracy, poczęstowałam mamę i jeszcze mi zostało...