Polecam gorąco.... Składniki: - 2 opakowania tortilli - 80 dag mięsa mielonego z indyka(może być również wieprzowe lub wołowe) - przyprawa do dań meksykańskich - 1 czerwona papryka - 1 cebula - puszka kukurydzy - 60-70 dag żółtego sera - sól,pieprz 2-3 łyżki oleju - sosik czosnkowy lub ketchup Przygotowanie: Placki tortilli pokroiłam na 3 części jak na zdjęciu, Mięsko podsmażyłam na oleju,doprawiłam przyprawą meksykańską ,solą i pieprzem. w misce wymieszałam mięso z kukurydzą ,papryką i cebulką pokrojoną w kostkę,ser starłam na tarce o drobnych oczkach. kawałki tortilli zwijałam w rożki i nasypywałam do nich ser żółty i napełniałam mieszanką mięsno-warzywną,do tego na końcu jeszcze trochę sera, gotowe rożki układałam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia dookoła miseczki w której później podam sosik, wyszło mi dwie warstwy i każdą z nich jeszcze posypałam serem,miseczkę zabrałam i piekłam w 190 stopniach przez ok 20 min.,podałam z sosikiem czosnkowym,można również z pomidorowym lub po prostu z ketchupem.