Ryba zapiekana w śmietanie

Karol
Obiad
04.02.2019 13:21
Ryba zapiekana w śmietanie

Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Ryba zapiekana w śmietanie wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 800 g ryby dowolnej (filetowanej) 2 duże cebule 1 szklanka śmietany 18% natka pietruszki zioła prowansalskie przyprawa do ryb 1 łyżeczka soku z cytryny mąka do obtoczenia ryby sól (pieprz) olej do smażenia tarty żółty ser do posypania Sposób wykonania Ryby dzielimy na mniejsze kawałki. Rybę obtaczamy w mące i smażymy na oleju na złoty kolor. Kroimy w półplasterki cebulę i smażymy na pozostałym tłuszczu ze smażenia ryby. Dodaję zazwyczaj jeszcze trochę pietruszki i różowego pieprzu na wierzch, do dekoracji i podaję ciepłą prosto z półmiska. Gotowanie: 45 min. Ryba zapiekana w śmietanie Wykładamy cebulę na rybę równomiernie. Do śmietany dodajemy zioła, posiekaną pietruszkę, sól i pieprz i mieszamy ubijając lekko trzepaczką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/ryba-zapiekana-w-smietanie/