Krem czekoladowy dietetyczny

Paulina

Desery

28.08.2018 9:28

Krem czekoladowy dietetyczny

Trudno jest mi podpowiedzieć w kwestii porcji, ale jedzcie tak, żeby niczego nie żałować 🙂 Składniki: 1 puszka fasoli czerwonej 3 łyżki kakao Nesquik bez cukru 65 g mleka kokosowego (średnio miękka część) 20 g erytrolu 25 g masła orzechowego Fasolę odsączamy i płuczemy pod bieżącą wodą. Krem czekoladowy dietetyczny sam w sobie jest gęsty i kremowy, do tego słodki – jeśli chcecie przełamać jego smak dodajcie szczyptę soli lub świeże owoce do podania. Często w przepisach jest informacja, że fasola biała czy czerwona jest tylko delikatnie wyczuwana – to zawsze znaczy to samo! To za sprawą kakao, którego używam – nie jest ono słodzone cukrem, ale jest to Nesquik. 🙂 Taki właśnie jest mój weekendowy przepis na krem czekoladowy, który wyjątkowo: nie smakuje fasolą! Jak na krem czekoladowy dietetyczny do naleśników, gofrów czy chleba jest wow. Wiem, że trudno w to uwierzyć, bo sama nie przepadam za przepisami z fasolą. Jeśli chodzi o smak – umówmy się: jest słodkie. Zagapiłam się i dodałam sporo stewii – jeśli jesteście bardziej ostrożni dosładzajcie na swój smak. Stewię dodajemy próbując w trakcie blendowania – możecie zmniejszyć lub zwiększyć jej ilość.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakowitykasek.pl/2018/06/krem-czekoladowy-dietetyczny.html