Letnie spaghetti z "kruszonką" po wiejsku

Obiad

26.08.2018 13:42

Letnie spaghetti z "kruszonką" po wiejsku

200 g makaronu spaghetti 100 g chleba razowego na zakwasie 8 połówek pomidorów suszonych na słońcu 2 ząbki czosnku sól morska grubo zmielony czarny pieprz 2 łyżki oliwy 1/2 szklanki listków bazylii 1 kulka mozzarelli 2 łyżki octu balsamicznego oliwa extra vergine do skropienia 2 - 3 łyżki starego parmezanu do posypania Makaron ugotowałam w osolonej wodzie aldente, odcedziłam i włożyłam pod pokrywkę do tego samego garnka aby nie wystygł. Jak makaron się gotował włożyłam do malaksera pokruszony chleb, pomidory, bazylii, czosnek, sól, pieprz, wlałam oliwę, ocet i miksowałam pulsacyjnie aż masa nabrała wyglądu kruszonki. Na rozgrzaną patelnie wsypałam okruchy z malaksera i smażyłam jakieś 3 - 4 minuty, aż się zrumieniły

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.mojemaleczarowanie.pl/2018/08/letnie-spaghetti-z-kruszonka-po-wiejsku.html