1 duży pojedynczy filet z kurczaka 1 mała szalotka 1 mała dymka sól morska do mięsa pieprz świeżo mielony 1 łyżeczka curry w proszku olej do smażenia pulpetów 1 kapusta pac choi 1/2 papryki zielonej 1/2 papryki czerwonej 1/2 niedużego bakłażana 1 czerwona cebula 1 łyżeczka nasion kolendry 1/2 łyżeczki kminku sól do smaku 1/2 łyżeczki pieprzu seczuańskiego 300 ml mleczka kokosowego 1 limonka oliwa do smażenia warzyw Najpierw zrobiłam pulpeciki. Na patelnię wlałam oliwę, dodałam cebulę, chwilę smażyłam, dodałam bakłażana i papryki, smażyłam 5 minut. Na koniec wycięłam fileciki z limonki, wrzuciłam je do sosu, z reszty wycisnęłam sok wprost na patelnię, zagotowałam. Do mięsa dodałam posiekaną dymkę i szalotkę, dodałam curry, sól i pieprz i dokładnie wyrobiłam mięso tak aby zaczęło się kleić. Papryki obrałam i pokroiłam w długie paski, tak samo pokroiłam wcześniej umytego bakłażana wraz ze skórką. Mięso umyłam, osuszyłam i zmieliłam w malakserze, można w maszynce do mięsa lub drobno posiekać. Podałam pulpety na liściach kapusty z warzywami w mleczku kokosowym.