Przed podaniem naczynia z panna cottą umieścić na kilka sekund pod strumieniem gorącej wody lub zanurzyć w misce z ciepłą wodą, aby ułatwić wysunięcie deseru na talerz. Składniki (5 porcji): - 250 g czerwonych porzeczek - 1 szklanka mleka roślinnego (użyłam owsianego) - 1 szklanka mleka kokosowego - 3,5 łyżeczki żelatyny (lub agaru) - 80 g ksylitolu Porzeczki zmiksować, przetrzeć przez sito. Delikatna panna cotta z czerwonych porzeczek z dodatkiem mleka kokosowego. Świetnie smakuje sama lub podana z musem z sezonowych owoców. Od razu po zagotowaniu zdjąć z palnika, po chwili dodać żelatynę i dokładnie mieszać, aż do jej całkowitego rozpuszczenia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://zielononacodzien.blogspot.com/2017/07/panna-cotta-porzeczkowo-kokosowa.html