Składniki: - 1 kg żółtej fasolki szparagowej - 1 kg dojrzałych pomidorów - 0,5 kg marchwi - 0,5 kg cebuli - 0,5 szklanki ksylitolu - 1 szklanka oleju - 1 łyżka soli - 1 łyżka octu - mały słoiczek koncentratu pomidorowego - opcjonalnie: 0,5 kg kiełbasy Fasolkę ugotować, pokroić w ok. 2 cm kawałki. Marchew ugotować w całości, a następnie obrać i pokroić w plasterki. Babcia zaopatruje nas w nią regularnie, dlatego leczo to danie obowiązkowe w naszym domu. Wszystkie warzywa oraz ksylitol, olej, sól i ocet umieścić w dużym garnku, wymieszać i gotować pod przykryciem ok. 30 min.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://zielononacodzien.blogspot.com/2017/07/leczo-z-fasolka-szparagowa.html