Idealnie sprawdzą się na przekąskę w pudełko na wynos, bo nie ma konieczności trzymania ich cały czas w lodówce, parę godzin bez chłodzenia spokojnie wytrzymają. 3. Do naczynia wrzucamy daktyle, banana, masło orzechowe i blendujemy na mus (nie musi być idealnie gładki, jeśli nie przeszkadzają Wam grudki w kulce). 😁 Śmiem nawet stwierdzić, że o niebo lepsze od Rafaello, aczkolwiek nie mówię, że tamte są niedobre (mowa o domowych, nie ze sklepu). Wartości odżywcze wszystkich kulek (wystarczy podzielić przez ilość wykonanych kulek) 1001 kcal B 26 g W 172 g T 23 g Słodkie daktyle idealnie komponują się z lekką goryczką płatków jaglanych, no i na koniec ten akcent kokosa.. Kulki z masłem orzechowym, bananem i daktylami marca 23, 2018 / 8 Kto ma ochotę na kuleczkę?