Składniki: - 120 g mrożonego szpinaku liściastego firmy Hortex - 2 jajka - 2 szklanki mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 szklanka mleka - 1 – 1 ½ szklanka wody gazowanej - 1 łyżka cukru - 1 łyżeczka cukru z wanilią - szczypta soli - 1 łyżka roztopionego masła Naleśniki są smaczne i zupełnie nie jest w nich wyczuwalny smak szpinaku – to ważna informacja dla tych którzy nie lubią zielonych listków. Zielone naleśniki szpinakowe podawać z ulubionymi dodatkami: dżemem, serkiem waniliowym, świeżymi owocami. Konkurs |Zielone naleśniki szpinakowe| Zielone naleśniki ze szpinakiem to najprostszy sposób na przywołanie wiosny. Jeśli chcielibyście zjeść je z wytrawnymi dodatkami, pomińcie w przepisie dodatek cukru. Przyznam, że już dawno nie cieszyłam się tak z koloru przygotowywanej potrawy. Nawet zdjęcia musiałam zrobić błyskawicznie bo Junior zaglądał mi przez ramię i pytał czy już może je zjeść.