Sernik z brzoskwinią i bezą pod maślaną kruszonką

Katarzyna
Ciasta
08.12.2019 15:18
Sernik z brzoskwinią i bezą pod maślaną kruszonką

▪ 1 kg twarogu▪ 3 jajka▪ 120 g masła miękkiego▪ 2 łyżki mąki ziemniaczanej▪ pół szklanki słodzika/cukru▪ ok. 500 g brzoskwiń (mogą być z puszki) ▪ 1 łyżeczka proszku do pieczenia▪ 250 g masła zimnego▪ 5 żółtek▪ 3 łyżki cukru pudru (zmielony słodzik) Jeden i drugi gości w moim domu już lata, przepisy przechodzą pokolenia z babci na mamę no i ja je tylko lekko modyfikuję pod względem słodkości czy rodzaju mąki. ▪ 5 białek▪ 3/4 szklanki cukru pudru (zmielony słodzik)+cukier puder do posypania1. Ciasto kruche jest mocno maślane a w połączeniu z puszystą masą serową i resztą dodatków tworzy super smak! 4. Najpierw jedną połówkę dobrze schłodzonego ciasto ścieramy na tarte o grubych oczkach jako spód, lekko uklepujemy. ▪ 3 szklanki mąki (orkiszowa pełnoziarnista) Na koniec przy małych obrotach dodajemy mąkę ziemniaczaną i miksujemy do połączenia. Tym razem mam dla Was przepis na dużą blachę sernika ze słodką brzoskwinią i bezą. Mam nadzieję, że u Was będą również oba serniki tak jak u mnie-ten oraz królewski. :) Składniki: Przygotowanie: Śmiem twierdzić, że śmiało może stanąć obok sernika królewskiego, bo oba przepisy mają dużo wspólnego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2019/12/sernik-z-brzoskwinia-i-beza-pod-maslana.html