Pasta z brokuła i pestek dyni

Małgorzata
Śniadania
04.02.2018 21:41
Pasta z brokuła i pestek dyni

Składniki: na 14 porcji 1 brokuł (po obraniu ok. 470 g) 5 łyżek pestek dyni (50 g) 2 łyżki oleju rzepakowego (20 g) ⅓ łyżeczki soli (2 g) pieprz granulowany czosnek zioła prowansalskie Wykonanie: Brokuła ugotować – ja mam swój ulubiony sposób na gotowanie brokuła. Pamiętajcie, że do jedzenia nadają się nie tylko różyczki, ale i łodyga (która, nawiasem mówiąc, na surowo smakuje jak kalarepka; i smakowicie chrupie – polecam spróbować i w takiej wersji). Ostudzonego brokuła zmiksować z olejem w razie potrzeby dolewając także trochę wody do miksowania (nie musi być zmiksowany na gładką masę). 30 kwietnia 2015 autor: Małgorzata Rusek Warzywa na kanapkach to nie tylko liść sałaty czy plaster pomidora albo ogórka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://malgorzatarusek.pl/pasta-z-brokula-i-pestek-dyni/