Kurczak curry - przepis od Naturhouse

Ewelina
Fit
25.01.2018 16:28
Kurczak curry - przepis od Naturhouse
  • Czas gotowania: 15 min
  • Czas przygotowania: 15 min

Składniki

400 g piersi kurczaka

sól, pieprz

2 łyżeczki curry

1 łyżeczka oleju

1 por (biała część)

1 marchewka

300 gram fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej)

½ główki białej kapusty

2 ząbki czosnku

1 szklanka wywaru z kostki warzywnej KILUVA

2 łyżeczki mąki pszennej lub żytniej

Przepis

Przygotowanie:

Kurczaka pokroić na kawałki, posypać solą, pieprzem, dodać łyżeczkę curry i podsmażyć na oleju.

Zdjęcie Kurczak curry - przepis od Naturhouse #1

Zdjęcie Kurczak curry - przepis od Naturhouse #2

Por praz marchewkę pokroić na talarki, kapustę pokroić na małe kawałki. Fasolkę, por, marchewkę i kurczaka wrzucić do rondla i zalać wywarem warzywnym.

Zdjęcie Kurczak curry - przepis od Naturhouse #3

Zdjęcie Kurczak curry - przepis od Naturhouse #4

Zdjęcie Kurczak curry - przepis od Naturhouse #5

Zdjęcie Kurczak curry - przepis od Naturhouse #6

Zdjęcie Kurczak curry - przepis od Naturhouse #7
Zdjęcie Kurczak curry - przepis od Naturhouse #8

Zdjęcie Kurczak curry - przepis od Naturhouse #9

Zdjęcie Kurczak curry - przepis od Naturhouse #10

Dusić pod przykryciem. Gdy warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane dodać łyżeczkę curry oraz obrane i rozgniecione ząbki czosnku. Jeśli trzeba, doprawić solą i pieprzem.

Zdjęcie Kurczak curry - przepis od Naturhouse #11

Następnie dodać mąkę rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody ( nie może być grudek). Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze 2-3 minuty - sos powinien zgęstnieć.

Zdjęcie Kurczak curry - przepis od Naturhouse #12

Zdjęcie Kurczak curry - przepis od Naturhouse #13

Zdjęcie Kurczak curry - przepis od Naturhouse #14

Zdjęcie Kurczak curry - przepis od Naturhouse #15

Zapraszamy na bezpłatną konsultację dietetyczną do jednego z naszych punktów Naturhouse.
Link do formularza: https://rezerwacje.naturhouse-polska.pl/

Bezpłatna konsultacja obejmuje: pomiary wagi, wzrostu, zawartości tkanki tłuszczowej, zatrzymanych płynów metabolicznych, oraz współczynnika BMI.