- Czas gotowania: 15 min
- Czas przygotowania: 15 min
Składniki
400 g piersi kurczaka
sól, pieprz
2 łyżeczki curry
1 łyżeczka oleju
1 por (biała część)
1 marchewka
300 gram fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej)
½ główki białej kapusty
2 ząbki czosnku
1 szklanka wywaru z kostki warzywnej KILUVA
2 łyżeczki mąki pszennej lub żytniej
Przepis
Przygotowanie:
Kurczaka pokroić na kawałki, posypać solą, pieprzem, dodać łyżeczkę curry i podsmażyć na oleju.
Por praz marchewkę pokroić na talarki, kapustę pokroić na małe kawałki. Fasolkę, por, marchewkę i kurczaka wrzucić do rondla i zalać wywarem warzywnym.
Dusić pod przykryciem. Gdy warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane dodać łyżeczkę curry oraz obrane i rozgniecione ząbki czosnku. Jeśli trzeba, doprawić solą i pieprzem.
Następnie dodać mąkę rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody ( nie może być grudek). Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze 2-3 minuty - sos powinien zgęstnieć.
Zapraszamy na bezpłatną konsultację dietetyczną do jednego z naszych punktów Naturhouse.
Link do formularza: https://rezerwacje.naturhouse-polska.pl/
Bezpłatna konsultacja obejmuje: pomiary wagi, wzrostu, zawartości tkanki tłuszczowej, zatrzymanych płynów metabolicznych, oraz współczynnika BMI.