Składniki: około 300g oliwek bez pestek, 60g miękkiego masła, 100g sera cheddar, około 140g mąki pszennej, 1/4 łyżeczki papryki cayenne. Smaczne na ciepło i na zimno i można je zrobić przed imprezą, zamrozić i upiec bezpośrednio przed podaniem. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać miękkie masło, paprykę i przesianą mąkę i zagnieść ciasto. Są pyszne na ciepło i na zimno, a także bardzo sycące, Uformowane kulki wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową. Odrywać po kawałku ciasta, spłaszczać w dłoni, wkładać po jednej oliwce, mocno łączyć brzegi i formować kulki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/oliwki-w-ciescie-serowym/