Składniki: 1 szklanka mleka około 1 szklanki płatków ryżowych* do smaku syrop z agawy (u mnie o smaku malinowym) 1 figa suszona Helio kilka sztuk morwy białej suszonej Helio kilka sztuk miechunki suszonej Helio kilka listków świeżej mięty *w zależności od producenta płatki mogą być różne (ja dziś mam delikatniejsze i musiałam dosypać ich więcej). Najpierw dodajcie ich troszkę mniej, a w razie potrzeby dosypcie więcej podczas gotowania Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem wlewamy mleko, następnie wsypujemy płatki. Dziś zapraszam Was na ryżowy budyń z figą, morwą i miechunką. Mój ryżowy a la budyń podałam z suszoną figą, morwą białą i miechunką. Następnie przekładamy do misy blendera z nożami i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji przypominającej budyń. Na wierzch wykładamy nasze bakalie (figę warto pokroić) i kilka listków świeżej mięty. Warto korzystać z dobroczynnych właściwości suszonych owoców i dodawać je do swoich posiłków.