Przepis
Coś dla miłośników kurczaka. Pieczone piersi w orzechach, pyszne i soczyste a przede wszystkim bardzo szybki obiad.
Składniki:
1 cała pierś
pęczek pietruszki
100 g orzechów nerkowca
1 białko
1 łyżeczka słodkiej papryki
0,5 łyżeczki chilli
0,5 łyżeczki soli
Przygotowanie:
Pierś myjemy i przekrajmy na 4 kotlety. W oddzielnej misce przygotowujemy panierkę - orzechy kroimy na drobno, pietruszkę siekamy i łączymy z przyprawami. W oddzielnej misce ubijamy białko. Pierś otaczamy w panierce następie w białku i znowu w panierce układamy na blachę wyłożona pergaminem i czynność powtarzamy z każdym kotletem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 20 -25 minut. Podajemy z naszymi ulubionymi dodatkami np. puree