Kurczak w orzechach nerkowca

Niezły
Fit
28.09.2014 10:53
Kurczak w orzechach nerkowca

Przepis

Coś dla miłośników kurczaka. Pieczone piersi w orzechach, pyszne i soczyste a przede wszystkim bardzo szybki obiad.

Składniki:

1 cała pierś

pęczek pietruszki

100 g orzechów nerkowca

1 białko

1 łyżeczka słodkiej papryki

0,5 łyżeczki chilli

0,5 łyżeczki soli

Przygotowanie:

Pierś myjemy i przekrajmy na 4 kotlety. W oddzielnej misce przygotowujemy panierkę - orzechy kroimy na drobno, pietruszkę siekamy i łączymy z przyprawami. W oddzielnej misce ubijamy białko. Pierś otaczamy w panierce następie w białku i znowu w panierce układamy na blachę wyłożona pergaminem i czynność powtarzamy z każdym kotletem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 20 -25 minut. Podajemy z naszymi ulubionymi dodatkami np. puree