Rollsy z tortilli Składniki: 2 placki lawasz lub tortilla (o wymiarach ok 30x40cm każdy)2 łyżki majonezu4 śliwkowe pomidory150g wędliny drobiowej (np. z kurczaka)100g żółtego serapęczek natki pietruszkiolej do smażeniaPomidory umyć, pokroić w kostkę. Lawasze zwinąć w roladę wzdłuż dłuższego boku, owinąć folią i wstawić do lodówki na 30 minut (żeby lepiej się kroiła).Roladę pokroić w plastry o grubości ok 3cm. Na patelnię wyłożyć rollsy, obsmażyć z każdej strony na średnim ogniu do zarumienienia. Jeden placek posmarować cienko łyżką majonezu, na nim równomiernie rozłożyć połowę nadzienia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.obiadgotowy.pl/2018/01/rollsy-z-tortilli.html