Ostatnio jadałam w restauracji sernik kajmakowy. Przyznam, że był obłędnie dobry, nie miałam pomysłu jak go sama przygotować i tym razem postanowiłam zainspirować się przepisami z PRZEPISY.PL znajdziecie tam wiele …
W tamtym roku przygotowałam pienik na syropie daktylowym i to mnie zainspirowało na przygotowanie tego torciku. Tym razem użyłam syropu z agawy, ale również ciasto jest bez glutenu. Myślę, że …
Kotlety z burraty, to kolejny kulinarny orgazm, który przywieźliśmy z Włoch. Podawany jest jako przystawka, ale jest dość syty i myślę, że może być również daniem głównym. Śmiało wyglądem przypomina …
Po powrocie z Włoch przywieźliśmy mnóstwo włoskich produktów, a co za tym idzie gotujemy dalej w klimacie wakacji. Jak zawsze trochę łapiemy inspiracji przez odwiedzanie różnych knajpek i ciekawych miejsc. …
Ciasteczka do mleka zawsze są sopko. W takim nastroju śmiało można położyć je na parapecie dla Mikołaja, a tak serio możecie je robić codziennie i nie są typowo świąteczne. Ciasto …
Masa makowa, pojawia się dość często o moich przepisach, jednak też często mnie prosiliście o sam przepis. Proszę bardzo, to masa, którą jeszcze przygotowywała moja babcia i używamy ją do …
Czy przygotowywaliście kiedyś domowy likier świąteczny? Przyznam, że ja kiedyś z mamą i dopiero teraz odgrzebałam ten przepis. Jest pyszny i teraz wiem, że będę go robić częściej. Likier podajemy …
Co za zjawiskowe kolory, róż i pomarańcza z brokatem. Drogie, która z was nie lubi bling-bling. Wszystko możecie kupić w sklepie APS . Zaledwie 3 składniki, a robi wrażenie. Składniki: …
Kiedyś taki koktajl, to było marzenie żeby zamówić w barze. Teraz coctail bary to petarda, ale możecie również takie cudeńka przygotować w domu. W sklepie APS dostaniecie wszystko to co …
Danie to idealnie wpasowuje się w jesienny klimat, dynia, masło orzechowe, trochę ostrości i świeża makrela. Dlaczego makrela? Zainspirowały mnie ostatnio warsztaty kulinarne pod hasłem #dobramakrela. Na których wspólnie gotowaliśmy …
I to jedna z moich ulubionych propozycji jeżeli chodzi o koktajle. Słodko kwaśne połączenie z prosecco. Składniki: 100 ml prosecco 50 ml Martini 50 ml soku z marakui kropla angostury …
O tak! To jest bardzo orzeźwiająca propozycja. Mam nadzieję, że na upalne wieczory będą idealne. I mam nadzieję, że te wieczory niedługo nadejdą. Miałam przyjemność testować je w gorącej bali …
Wczoraj ruszył konkurs majówkowy! Skoro do wygrania jest taki zestaw szkła, to jak już go wygrasz musisz koniecznieprzygotować coś odlotowego. Jako pierwszy wjeżdża Red Martini, subtelny, elegancji i bardzo kobiecy. …
Lubicie Burgery? Ja bardzo, kiedyś nawet rozmyślałam, że jak mam wybrać jedno danie i jeść je do końca życia, to wybrałabym właśnie burgera. Dlaczego? Dobre pieczywo, warzywa, sosy i mięso. …
Takie koreczki wyglądają trochę jak gniazdka. Są bardzo proste w przygotowaniu i na pewno Wam posmakują.
Można powiedzieć dzień dobry Wielkanoc. Kolejny raz mamy Lockdown na Święta, ale nie mam zamiaru tym smutnym postanowieniem odbierać sobie świątecznego nastroju. Już zaczynam przygotowywać moje menu. Będzie pysznie, kolorowo …
Ostatnio towarzyszą nam meksykańskie rytmy, a wszystko to za sprawą naszych gości. Dziś, króluje cudownie delikatna biała ryba jaką jest halibut, zatem przygotowaliśmy ceviche. Przystawka idealna na imprezę, świeża, kolorowa, …
Uwielbiam puddingi chia, korzystałam z wielu przepisów i metodą prób i błędów wyszedł idealny. Taki jaki lubię. Mam nadzieję, że również go pokochacie.