Czy przygotowywaliście kiedyś domowy likier świąteczny? Przyznam, że ja kiedyś z mamą i dopiero teraz odgrzebałam ten przepis. Jest pyszny i teraz wiem, że będę go robić częściej. Likier podajemy od razu, nie jest to przepis, który przygotujecie w dużych, dlatego, że są surowe białka i można go przechowywać w lodówce ok 48 h. Przepis może być również bezalkoholowy, wystarczy pominąć rum. Jaki alkohol najlepiej dodać? Rum Brandy Burbon Składniki: 350 ml mleka 120 ml śmietany 30% 1 laska cynamonu 1 laska wanilii 5 goździków 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej 80 g cukru 3 jajka szczypta soli 70 ml Rumu Przygotowanie: …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://niezlymlynek.blogspot.com/2021/12/likier-swiateczny.html