Masa makowa

Kasia
Ciasta
26.01.2022 17:57
Masa makowa

Masa makowa, pojawia się dość często o moich przepisach, jednak też często mnie prosiliście o sam przepis. Proszę bardzo, to masa, którą jeszcze przygotowywała moja babcia i używamy ją do różnych świątecznych wypieków. Składniki 250 g maku 2 białka szczypta soli 1 szklanka cukru kilka kropli olejku migdałowego 100 g skórki kandyzowanej pomarańczy 20 g płatków migdałów Przygotowanie: 1 Mak wsypujemy do rondla i zalewamy wrzątkiem. 2 Odstawiamy na 15 min. 3 Jeżeli pływają jakieś brudy to je usuwamy za pomocą łyżeczki. 4 Odcedzamy i ostudzamy. 5 Ubijamy białka na sztywną pianę ze szczyptą soli. 6 Mak mielimy dwa razy …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niezlymlynek.blogspot.com/2021/12/masa-makowa.html