Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 2-3 Składniki: 2 jajka 2 łyżki mąki 100 ml mleka szczypta soli 150 g grzybów lub pieczarek 50 g orzechów włoskich 2 łyżki masła Przygotowanie: Grzyby (u mnie pieczarki) pokroić w kostkę i podsmażyć przez 10 minut na łyżce masła. Myślę, że lepszym dodatkiem mogłyby być grzyby, więc jeśli ktoś posiada kilka okazów lub ma zapas suszonych to koniecznie wypróbujcie ten przepis! Złocisty omlety omlet z kawałkami chrupiących orzechów 🙂 Na patelni rozgrzać masło i piec omleta z obu stron na niewielkim ogniu na złoty kolor. A nie mając pomysłu co jeszcze mogę dodać, pomyślałam o orzechach, których u nas w domu jest bardzo dużo. Zmiksować dokładnie jajka, mąkę, mleko i szczyptę soli (tak, aby na wierzchu pojawiły się bąbelki).