Na wierzchu ułożyć drugą cukinię pokrojoną w plasterki (starłam na tarce mandolinie) oraz poukładać przekrojone pomidorki na pół (skórką do dołu). Składniki: - opakowanie ciasta francuskiego - 2 cukinie - 3 jajka - 1 cebula - 2 parówki - 4 łyżki śmietny 18% - kilka pomidorków koktajlowych - 1 kilka mozzarelli - sól,pieprz - zioła prowansalskie - papryka słodka i ostra - 2-3 łyżki oleju (użyłam Oleju Wielkopolskiego) Formę na tartę wysmarować masłem lub olejem i wyłożyć ciasto francuskie, jeśli zostanie nam kawałek ciasta zostawić na wierzch tarty. Jedną cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posypać solą i odstawić na 30 minut. Ciasto podpiec 5 minut w temp. 200 C. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na gorącym oleju. Tarta na cieście francuskim z cukinią i pomidorkami to fajny pomysł na pożywną kolację.