Zupa ogórkowa z ryżem

Sylwia
Zupy
28.02.2018 16:11
Zupa ogórkowa z ryżem

Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 4 – 6 porcji Składniki: 300 g ogórków kiszonych bez wody 100 ml wody z ogórków 1 l bulionu sól, pieprz (opcjonalnie) Dodać śmietanę kremówkę 6. Ugotować ryż i dodać do zupy Poprzedni 1 z 6 Następny Zupa ogórkowa to jedna z ulubionych mojego męża, a jaka jest Wasza ulubiona zupa? Zupa ogórkowa z kiszonych ogórków to jedna z klasycznych polskich potraw, której nie mogło zabraknąć także i na moim blogu. W dużym garnku rozpuścić łyżkę masła, przełożyć starte ogórki i zalać całość wodą z ogórków. 2 łyżki mąki 30 ml śmietanki kremówki 100 – 200 g ryżu Przygotowanie: Ogórki zetrzeć na grubym tarle. Aby to zrobić należy w 1/2 szklanki zupy rozpuścić 2 łyżki mąki i wymieszać z zupą. W między czasie w oddzielnym garnku należy ugotować ryż i dodać go do zupy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/zupa-ogorkowa-z-ryzem/