Placuszki z płatkami kukurydzianymi i malinami

Karolina
Śniadania
23.11.2017 18:42
Placuszki z płatkami kukurydzianymi i malinami

Składniki: - 100 g płatków kukurydzianych (użyłam Corn Flakes Lubella) - 300 g jogurtu naturalnego - 2 jajka - 2 łyżeczki cukru - 4-5 łyżek mąki - 6-7 łyżek mleka - kilka malin (użyłam mrożonych) - olej do smażenia Płatki kukurydziane zalać jogurtem naturalnym, wymieszać i odstawić na 15-20 minut, żeby płatki zmiękły. Na rozgrzany olej kłaść po łyżce ciasta, a na wierzchu kłaść po 3-4 maliny. Pyszne placuszki z płatkami kukurydzianymi i malinami idealne na śniadanie w ponury dzień, trochę przypomną ciepłe słoneczne letnie poranki. Oczywiście najlepsze są świeże maliny, niestety nie ta pora roku, a z mrożonymi też można. Delikatnie przekładać na drugą stronę, smażyć na złoty kolor.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://talerzprzyjemnosci.blogspot.com/2017/11/placuszki-z-patkami-kukurydzianymi-i.html