- Z piekarnika wyjmujemy lekko upieczone ciasto i nakładamy farsz z patelni , układamy cukinie, ser feta i polewamy jajkiem – pieczemy dodatkowe 5-10 minut. - Gdy uzyskamy kulki z mąka i masła, dodajemy zimną wodę – miksujemy - Uzyskane ciasto trzymamy w lodówce przez około 30minut do 1 godziny. - Na patelni podsmażamy kalafior i kukurydzę. Kalafior tak jak i brokuł należy do warzyw z rodziny krzyżowych; warzywa z tej grupy zawierają glukozynolany, substancje które są szczególnie istotne w profilaktyce chorób nowotworowych. W tym wypadku smak dopełnia kukurydza, nadaje ona lekkiej słodkości; równocześnie smak jej wplata się idealnie w wyrazisty smak owczego sera – feta. Tarta to łatwy pomysł na lunch, obiad i kolację – tarta z kalafiorem, kukurydzą i fetą jest zarówno lekka jak i odżywczo/sycąca . Kruche ciasto połączone z warzywami i serem nie może nam nie smakować, te słone ala ciastko jest delikatne, zdrowe i przede wszystkim pyszne . Ser feta Jajko - W food procesorze mieszamy mąkę z solą i opcjonalnie siemieniem lnianym. Kalafiora ma mało intensywny smak, dlatego potrawy z jego udziałem należy dobrze doprawić .