Przepis na Zapiekankę z Dynią, Porem ze Świeżym Tymiankiem z Dodatkiem Różnych Serów ½ część lekko czerstwej bagietki 1/2 -1 dynia piżmowa 1 biała część dużego pora 4-5 plastry szynki wędzonej Świeży tymianku Oliwa z oliwek 1 filiżanka mleka odtłuszczonego Owoc dyni ma lekko słodki smak i znaczący kolor – te cechy i jej sezonowość pomagają jej zdobyć popularność – w naturalny sposób osładza, nadaje wyrazistego kontrastu, a jej świeżość podkreśla wysoką rangę dania . Pokrojony por smażymy na oliwie z oliwek – lekko podpiekamy. W listopadzie smak dyni wyczuwa się wszędzie – w ciastach, kawach, sałatkach, zupach czy daniach głównych. Jajka mieszamy z mlekiem i ze śmietaną – lekko solimy. Zapiekanka z dynią , porem i serem to fajny pomysł na uroczy i pyszny obiad. Ta zapiekana to połączenie różnych smaków – jest idealna na uroczyste i zwyczajne obiady czy kolacje. Taki obiad jest pyszny i zdrowy bazuje na warzywach które są skarbnicą wielu witamin jak A, C, E .