Śmietankowa kapusta z boczkiem

Malgorzata
Obiad
23.10.2017 9:21
Śmietankowa kapusta z boczkiem

English version Creamy cabbage with bacon (4-6 servings) Ingredients: 1 medium green cabbage, cored and thinly sliced 100 g bacon, cubed 1 onion, finely chopped 2 garlic cloves, minced 1 tablespoon grated fresh ginger 2 tablespoons butter 3/4 cup heavy cream salt and pepper to taste Preparation: Heat large pan over high heat, add bacon and cook until browned. Składniki: 1 średnia kapusta, ​​drobno posiekana 100 g wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 łyżeczka świeżego imbiru, startego na tarce 2 łyżki masła 3/4 szklanki śmietanki 36 % sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Transfer to a plate and set aside Next add the butter to pan and heat over medium heat until it is melted and add the onion and garlic and cook for about 5 minutes, until softened. Następnie dodaj śmietankę, dopraw solą i pieprzem i uruchom P2 Slow Cook na następne 5-10 minut, aż kapusta zmięknie i podawaj! Smacznego! Cook for a few more minutes, stirring once or twice, to let some of the liquid evaporate and serve. Preparation TCC: Add bacon to TCC bowl fitted with stirrer and launch P1 Slow Cook for 3 minutes. Next add double cream, season with salt and pepper and launch P2 Slow Cook for next 5-10 minutes until cabbage is soft. Kapusta z dodatkiem boczku duszona w śmietance z pewnością świetnie wkomponuje się w każde danie główne. Do tej samej patelni dodaj masło, wrzuć cebulę i czosnek i smaż na średnim ogniu do zeszklenia, przez około 5 minut. Jeżeli jesteś fanem tego typu dodatków do dań głównych, polecam także kapustę zapiekaną w beszamelu, czy zasmażaną kapustę w kremowym sosie pomidorowym – pyszności! Add butter, onion, garlic and ginger and launch P1 Slow Cook for 5 minutes. Dodaj masło, cebulę, czosnek i imbir i uruchom P1 Slow Cook na 5 minut. Podsmażaj całość, mieszając od czasu do czasu, przez około 15-20 minut, aż kapusta zmięknie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/smietankowa-kapusta-z-boczkiem-creamy-cabbage-with-bacon/